Výstavy fotografií na Interkameře - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Poptávka práce


Zprávy

Výstavy fotografií na Interkameře

5. dubna 2001, 00.00 | Interkamera nejsou jen technické novinky a stánky výrobců přístrojů a příslušenství. Naleznete zde také několik zajímavých kolekcí fotografií českých autorů.

Jako obvykle je na Interkameře k vidění doprovodná výstava fotografií. 10 kolekcí českých autorů je rozmístněno ve foyeru Průmyslového paláce a v levém křídle, kde je hlavní část Interkamery. Jedná se o celkem pestrý průřez typově rozdílnou tvorbou, najdeme zde například již historické fotografie ze sbírek Národního technického muzea zobrazující nejrůznější průmyslové artefakty – jak stroje, tak budovy. Překvapila mě kolekce černobílých fotografií „JPG obrázky planety Země" od známé „multimediální umělkyně" Markéty Baňkové, alias Mikvy, autorky projektu Město a dalších (více naleznete na webu http://www.bankova.cz/). Zajímavý pohled ufonky...

Mnohokrát opakované téma Prahy je k vidění na velmi příjemných a působivých fotkách z archívu Svazu českých fotografů – Praha je velmi fotogenické město, kde je takřka každá fotka „povedená", ale vystavené barevné fotografie jsou podle mého názoru výborné a skvěle evokují správnou „pražskou" náladu.

Zajímavá je kolekce černobílých snímků Jiřího Hanke – Pohledy z okna mého bytu. Zachycuje v podstatě každodenní obrázky, které autor „sbíral" z okna svého bytu v Kladně v rozmezí dvaceti let – každý je přesně datovaný včetně minut... Z napohled běžných obrázků se díky takto dlouhodobému sledování a vybíraní zajímavých momentů, ať už obsahem nebo vzhledem, stává jakási miniaturní obrazová kronika, ovšem nejen jedné ulice.

Zajímavé jsou dvě sousedící kolekce - Pavla Máry a Heleny Márové. Jedná se o vizuelně poměrně zajímavé a inspirativní fotografické obrazy (nemám správné pojmenování pro tento typ tvorby – uvidíte sami).

Ve foyeru naleznete fotografie ze soutěží magazínu Advanced FOTO VIDEO a nejlepší fotografie ze soutěže Fotograf roku 2001, pořádané taktéž magazínem Advanced FOTO VIDEO. Najděte si při návštěvě Interkamery chvilku a prohlédněte si kolekce – netvrdím, že se vám nutně budou všechny vystavené fotografie líbit, ale zcela určitě naleznete snímky, které vás zaujmou a potěší.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: