Učit se o prázdninách? Proč ne! - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Poptávka práce


Zprávy

Učit se o prázdninách? Proč ne!

9. července 2001, 00.00 | Volný čas lze využít různě. Někdo chodí za holkama, jiný zase na pivo. Letos ale asi mnozí budou sedět u svých počítačů a studovat cyklus elektronických přednášek "Grafický design a reklama". Když je to navíc zadarmo, tak proč ne?!

eLearning, jakožto elektronické vzdělávání, navíc úzce spjaté s Internetem, není v našich krajích záležitostí, se kterou bychom se setkávali každý den. A už vůbec ne v oblasti, která je našemu serveru vlastní – v grafice a reklamě. "Díry na trhu" využilo DTP studio s.r.o. a právě v dnešních dnech uvádí svůj cyklus elektronických přednášek "Grafický design a reklama".

Jak takové vzdělávání funguje? Jednotlivé lekce – eScripta, jak je DTP studio nazývá, bude každý registrovaný účastník dostávat e-mailem komprimované ve zvoleném archivním formátu. Po rozbalení pak bude moci materiál studovat ve formě HTML stránek.

Jednotlivé díly by podle Internetových stránek DTP studia měly mít velikost kolem 300 KB, avšak jak jsme se přesvědčili po registraci, první díl bude "trochu" objemnější – 1,3 MB.
Celý cyklus se skládá ze sedmi tématicky zaměřených částí vizuální komunikace:

  • celostránková reklama
  • nový produkt
  • štíty a poutače
  • Internetové stránky
  • logotypy
  • vizitky a hlavičkové papíry
Každá lekce by pak měla být na základě konkrétních ukázek podrobená detailnímu rozboru z hlediska obsahu, kompozice, obrazové a textové části apod. Necháme-li citovat samotné tvůrce, pak cílem je upozornit na různé tendence v jejich tvorbě, se snahou odhalit příčiny jejich výsledného tvaru a jejich skrytý význam.

Co je pro našince určitě také zajímavé, celý cyklus elektronických přednášek můžete mít zdarma. Stačí se jen do 12. 7. zaregistrovat na adrese skola.dtpstudio.cz.
Nutno podotknout, že sedmidílná série je jen částí, vycházející obsahu rozsáhlejšího titulu Corel CD LABYRINT, který lze za cenu 350 Kč objednat na www stránkách DTP Studia.

A náš komentář? Jestliže se ukáže, že je cyklus elektronických přednášek "Grafický design a reklama" vypracovaný na opravdu odborné bázi, využívající moderních poznatků a názorů, jednoznačně držíme tvůrcům palce. Stačí se jen letmo rozhlédnout kolem sebe a nedá moc práce zjistit, že mnoho takzvaných "grafiků" by dobré školení potřebovalo lidově řečeno "jako sůl". Ale i zkušení kreativci si jistě rádi osvěží svoje znalosti a možná najdou v materiálech i spoustu nových poznatků, které ve své praxi využijí.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: