Nový server pro milovníky webu startuje! - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Poptávka práce


Zprávy

Nový server pro milovníky webu startuje!

WebTip

7. května 2001, 00.00 | Dnes jsme oficiálně zprovoznili server WebTip - nový projekt věnovaný všem milovníkům Internetu, internetových technologií a obsahu.

Patříte mezi aktivní surfaře či dokonce tvůrce stránek, přestože vás Internet neživí? A pokud ano, tak by vás mohl zaujmout náš nový projekt s výstižným názvem WebTip. Tento server byl oficiálně spuštěn právě dnes a podle našeho názoru by mohl vyplnit mezeru v nabídce českých informačních serverů.

Odborné servery, jako například i Grafika, se převážně soustřeďují na profesionální uživatele. Nabízejí aktuality ze světa, recenze produktů a tutoriály určené pro pokročilé uživatele. Naopak obecné servery se sice snaží oslovit širokou veřejnost, ale jen málokdy nabízejí praktické informace určené pro aktivní uživatele či tvůrce webových stránek. Prostě zapálený amatér jen stěží hledá informace, které by mu pomohly při kreativních pokusech s Internetem. A právě zde si myslíme, že je smysl WebTipu. Naší snahou je oslovit širší skupinu uživatelů Internetu, ale prostřednictvím konkrétních tipů jim napomoci při aktivní tvorbě či užívání stránek.

Protože potenciální cílová skupina uživatelů informací na WebTipu je hodně široká, rozhodli jsme se rozlišovat články určené výhradně pro surfaře a články určené pro začínající tvůrce stránek. Toto členění se promítlo na vzhledu titulní stránky, ale bude hrát i zásadní roli při sestavování jednotlivých vydání. Rádi bychom oslovovali pravidelně obě skupiny uživatelů a snažili se jim nabídnout maximální informační komfort.

WebTip je samozřejmě zatím projekt zcela nový a čeká jej ještě celá řada vylepšení a změn. Do nich bychom rádi zapojili i samotné čtenáře. Pomocí pravidelných anket se budeme snažit monitorovat ohlasy čtenářů a přizpůsobovat jim skladbu článků a formát celého média. První anketa je navíc zpestřena losováním o digitální fotoaparát, takže se trocha úsilí jistě vyplatí.

Možná si položíte logickou otázku, zda nebude WebTip konkurovat samotné Grafice.cz. Podle našeho názoru naopak doplní nejen Grafiku, ale i Builder.cz. Oba tyto projekty se primárně soustřeďují na profesionální uživatele a v budoucnu se tento trend bude ještě více profilovat. Naopak WebTip by měl být jakousi startovní čarou pro začínající uživatele. A pokud jim již nebude odborně vyhovovat, pak pro ně bude logickým vyústěním buď právě Grafika či Builder.

A co říci závěrem? Rozhodně bychom vás co nejsrdečněji chtěli pozvat k brouzdání po novém serveru a doufáme, že s novým projektem již dokážeme oslovit všechny zájemce o aktivní práci s Internetem bez ohledu na jejich dosavadní zkušenosti.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Webdesign  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: