Minolta bilancovala - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Poptávka práce


Zprávy

Minolta bilancovala

15. března 2001, 00.00 | Tisková konference Minolty připomněla desáté výročí založení oficiálního zastoupení firmy Minolta v České republice, bilancovala úspěchy, ale těžiště sdělení leželo v pohledu do období roku 2001. Jaké novinky Minolta uvádí na náš trh?

Tisková konference Minolty na konci února připomněla desáté výročí založení oficiálního zastoupení firmy Minolta v České republice, bilancovala úspěchy, ale těžiště sdělení leželo v pohledu do období roku 2001.

Ředitel výhradního zastoupení Minolta spol. s r. o. ing. Petr Kavalírek stručně shrnul historii zastoupení značky v České republice od roku 1990, kdy se začínalo ve dvou lidech, přes významný mezník - rozdělení Československa v roce 1993. Tehdy byla založena Minolta, spol. s r. o., která se rozrostla až na současných 307 pracovníků. Jejich obchodní úspěchy doložil ing. Kavalírek citací ze studie IDC za rok 1999, kde Minolta figuruje na čelních místech. Za nejcennější se považuje první místo v počtu stolních barevných laserových tiskáren, dodaných v tomto období na český trh (54,5 %). Na této skutečnosti má podle ing. Kavalírka významný podíl nejen kvalita tiskáren, ale i přístup na trh: Minolta v uplynulých letech vybudovala síť 11 značkových zastoupení, má téměř 40 autorizovaných prodejních partnerů a kontakty na další prodejní sítě. Navýšení celkového obratu v roce 2000 o 10 % na konečných 1,259 mld. korun potvrzuje zmíněné výsledky. Sečteno, podtrženo. V projevu ředitele Kavalírka bylo znát uspokojení a sebevědomí při formulaci dalších cílů: očekává velký nárůst poptávky po barvě, která se projeví jak v oboru stolních tiskáren, tak i kopírovacích strojů, a Minolta chce "černobílé" zákazníky přeorientovat na barvu - kampaň běží od února.

O tom, jak Minolta tuto strategii pojímá, informoval marketing manager Ivo Řehák. Novou řadu produktů uvádí motto "Myslete barevněji" s dovětkem "…a černobíle tiskněte zadarmo". Tato produktová část kampaně motivuje spotřebitele k zakoupení barevných kopírek a tiskáren nabídkou na černý toner zdarma. Týká se vybraných modelů po dobu jednoho roku. Vzhledem k tomu, že černá barva je součástí i barevného tisku, je zdůrazňován fakt snížení nákladů nejen na černobílý, ale především na barevný tisk o 25 %. Pro kampaň podporující image firmy našli její tvůrci spojení mezi obchodními aktivitami a aktuálním problémem života společnosti: rasovou nesnášenlivostí. "Zdravý rozum" je celoroční billboardová kampaň, neobvyklá jak svým protirasistickým zaměřením, tak i tím, že ji koordinovaně s Minoltou podporuje několik dalších velkých prestižních společností včetně reklamní agentury Dorland. Minolta na až drasticky černobílých plakátech varuje, že pokud se nenaučíme přijímat (respektovat) jinou barvu pleti, "…dopadneme ČERNĚ"; a prezentuje tím nejen svůj postoj, svou schopnost reflektovat problémy společnosti, v níž působí, ale v pozadí i svou aktuální "barevnou" obchodní strategii.

Přestože se celá prezentace na tiskové konferenci odehrávala pouze projekcí z počítače, seznámili vedoucí obchodních skupin novináře alespoň touto formou s novinkami, kterými chce Minolta letos obohatit svou nabídku produktů.

Nová řada digitálních kopírek-tiskáren DiALTAColor CF 1501 a CF 2001 nemá na rozdíl od předchozích řad skener zabudovaný v těle tiskárny, ale je instalován samostatně na společném rámu. To je základem modulární architektury, která umožňuje přístroj rozšířit o duplexní jednotku, další zásobníky papíru, automatický podavač dokumentů nebo dokončovací jednotku. Čísla v označení obou modelů vyjadřují rychlost tisku: 15, resp. 20 stránek za minutu. Oba pracují s rozlišením 600 dpi v barvě a jsou určeny pro formáty A6 až A3+. Stroje tisknou na papíry o plošné hmotnosti do 209 g/m2, přičemž do přímo do zásobníku papíru lze vkládat materiály do plošné hmotnosti až 163 g/m2. Na kvalitě textu se podepsaly tiskové řadiče Fiery spolu s technologií FEET a METS. Těm, kdo vyžadují zejména vysokou kvalitu barevného tisku, je určena DiALTAColor 9001, navazující na řadu CF900 a CF 910. Řada modifikací zdokonaluje tisk i kopírování: hardwarové rozlišení 600 x 600 dpi, šestá generace softwaru nazvaná Hyperdash LIMOS, rychlost tisku 8 stran barevně a 32 černobíle za minutu a zdvojnásobení oboustranného tisku a kopírování, použitelná plošná hmotnost vzrostla až na 209 g/m2, nové modernější tiskové řadiče.

Novou řadu barevných tiskáren Magicolor tvoří modely N, GN, EN a DP. Jde o první produktovou řadu vyvinutou ve spolupráci firem Minolta a QMS od založení firmy MINOLTA, QMS, Inc. Tisknou až 20 černobílých a 5 barevných stran za minutu do formátu 215 x 355 mm. Mají síťové rozhraní 10/100BaseTX Ethernet a paralelní port, přídavná paměť a možnosti manipulace s dokumenty rozšiřují funkčnost vyšších modelů. Zajímavý je i instalovaný účetní systém, umožňující sledování provozu a jeho vyhodnocení.

I příznivci fotoaparátů Minolta letos budou mít větší výběr. V oboru klasických kinofilmových zrcadlovek stále dominuje profesionální Dynax9 s nejkratším časem 1/12 000 s, synchronizací blesku při 1/300 s a 5,5 snímku za sekundu. Z oblasti kompaktních přístrojů byla prezentována Riva Zoom 150 s oceněním EISA jako Fotoaparát roku 2000/1. V oboru digitálního záznamu obrazu se úspěšně rozvíjí řada Dimage: novinkami jsou typ S 304 se 3,34 Mpx, čtyřnásobným zoomem a super rychlou odezvou, Dimage 5 se stejným rozlišením má sedminásobný optický zoom, super rychlou odezvu a digitální hledáček EVF. A konečně Dimage 7 s rozlišením 5,23 Mpx, sedminásobným optickým zoomem, super rychlou odezvou a digitálním hledáčkem EVF zřejmě nezůstane nepovšimnut odbornou veřejností.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: