Grafika milionářem - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Poptávka práce


Zprávy

Grafika milionářem

9. listopadu 2000, 00.00 | Grafika On-line zaznamenala v říjnu podle auditu nárůst čtenosti o 72% a poprvé ve své historii překonala hranici milión přečtených stran za jeden měsíc. Jaké články byly nejlepší?

Grafika On-line si pravidelně nechává ověřovat svoji návštěvnost auditorskou společností Tylor Nelson Sofres podobně, jako většina nejvýznamnějších serverů českého Internetu. A říjen byl pro server obzvláště příznivý - za jeden měsíc jste si na serveru přečetli celkem 1 182 142 stran, což představuje oproti září nárůst o 72%. Výsledek je obzvláště povzbudivý zejména proto, že poprvé v historii se počet přečtených stran (pageviews) přenesl přes mystickou hranici jednoho milionu. Pro upřesnění uveďme, že nárůst jsme zaznamenali také v počtu unikátních IP, ze kterých se na server přistoupilo (v průměru jde denně o 2620 IP adres, což je o 14% více než v záři). Nárůst je důležitý i z důvodu oddělení serveru mujmac.cz, který se audituje zvlášť a články týkající se Apple se tak do uvedeného počtu nezapočítavají.

A jaké články měly v září největší čtenářský ohlas?

Jak skenovat pro web?
Jak na pěkný a přitom malý JPEG?
FLASH 4 - Spirála
Macromedia FLASH 4 - postupné vypisování textu
Podzimní list
Nová fotobanka na českém Internetu
CASIO QV-3EX unikát nebo úlet?
Výsledky o nejlepší Flash prezentaci
Photoshop 6 - Liquify
Volba Digitálního fotoaparátu roku 2000 - výsledky

Krátkou bilanci zakončeme odhalením alespoň části plánů, které pro vás chystáme na nejbližší období. Jak psal Honza Březina ve svém včerejším článku, hlavní server na kterém běží mj. Grafika On-line jsme předevčírem přesunuli na páteřní linku společnosti KpnQwest a v nejbližších dnech dojde k rozdělení zátěže serveru na několik serverů obslužných. Patrně tento víkend pak budeme portovat Grafiku On-line na nový redakční systém iPS II, na kterém již dnes běží např. servery MujMac.cz a Builder.cz. Změna redakčního systému by měla přinést zejména nové prvky, které starý redakční systém neumí - např. na homepage bude vidět počet diskuzních příspěvků u jednotlivých článků, články bude možné hodnotit, k dispozici budou tématická hlasování vztažená vždy ke konkrétním článkům. Výrazných změn se dočká i systém klíčových slov, který by měl konečné vnést pořádek do relevantních článků zobrazovaných pod článkem. Články se budou také automaticky řadit do tématických seriálů, čímž by se měla dále zlepšit orientaci v dokumentech, kterých je na serveru v současné době již přes 2 500.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: