EMBAX-PRINT + PacPro v učebním plánu odborných škol - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Poptávka práce


Zprávy

EMBAX-PRINT + PacPro v učebním plánu odborných škol

11. dubna 2001, 00.00 | Mezinárodní veletrh výroby obalů, obalových prostředků, tisku a reprografie EMBAX-PRINT + PacPro se letos opět po dvou letech koná na brněnském výstavišti ve dnech 22.- 25. května 2001.

Veletrh podporuje mladé odborníky
Mezinárodní veletrh výroby obalů, obalových prostředků, tisku a reprografie EMBAX-PRINT + PacPro, pořádaný na brněnském výstavišti 22.- 25. května 2001, je pro odborníky již více než třicet let známým pojmem. Letos, kdy se opět koná po dvou letech, přichází s novou koncepcí a filozofií. Jednou z novinek je podpora mladých a budoucích odborníků z obalářského, tiskařského i papírenského průmyslu. Organizátorům veletrhu se podařilo navázat aktivní spolupráci s odbornými školami v ČR, na Slovensku i v Rakousku, které zařadily veletrh EMBAX-PRINT + PacPro do svých učebních osnov. A nejen to, některé z nich se budou přímo účastnit veletrhu vlastní expozicí. Pro studenty škol se připravuje speciální program na první den veletrhu, a to jednak na expozicích vystavovatelů, kteří připravují prezentace svých firem a novinek, jednak ve školícím centru „DTP a pre-press" v pavilonu D. Studenti se také mohou zúčastnit probíhajících odborných seminářů a konferencí.

Design očima mladé generace
Mladí odborníci se účastní veletrhu také tím, že se zapojují do kreativních soutěží a mohou si tak přímo vyzkoušet své schopnosti a dovednosti i umění prezentovat se. Jednou z takových akcí je mezinárodní soutěž mladých designérů Mladý Obal. Výsledky této soutěže budou vyhlášeny právě první den veletrhu, tj, 22. května v rotundě pavilonu A, kde rovněž proběhne vyhodnocení soutěže EMBAX-PRINT VISION. Tuto soutěž pořádá společně s BVV a.s. i Design Centrum České republiky a jedná se o návrh nového grafického motivu EMBAX-PRINT + PacPro. Účelem není ani tak získat novou image, ale zapojit mladé grafiky do dění odborného veletrhu.

RAFAN = RAdost, FAntazie, Nápady
Veletrh také dává prostor pro prezentaci ekologické soutěže malých debrujárů (=šikulů) RAFAN, která probíhá paralelně v prostorách Kongresového centra na BVV. "S rozvojem obalové techniky se v našem okolí objevuje stále více odpadového materiálu, který končí v koších a následně ve spalovnách nebo na skládkách," uvádí Petr Zapletal, prezident Asociace malých debrujárů ČR a dodává: "Mnohé z odpadových materiálů by však bylo možné využít k tvořivé práci dětí." Nad soutěží převzal záštitu ministr životního prostředí RNDr. Miloš Kužvart, ředitel odboru pro mládež Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Mgr. Jindřich Fryč a také primátor města Brna RNDr. Petr Duchoň.

Co nového v oboru? To ukáže veletrh EMBAX-PRINT + PacPro
Na čisté výstavní ploše téměř 14.500 m2, celkem ve čtyřech pavilonech předvede své exponáty, technologie a novinky více než 600 vystavovatelů z 26 zemí světa. Pavilony budou naplněny dle jednotlivých oborů, které veletrh prezentuje - papírenský průmysl (pav. A), obalové prostředky, technologie a obaly (V), tiskařský průmysl a technologie (B, D), předtisková příprava a reprografie (D). Oproti předchozím ročníkům je nejen větší účast vystavovatelů, ale na veletrhu se bude poprvé prezentovat sto nových firem a o 7 zemí více, včetně Tchaj-wanu či Izraele. Návštěvníci tak získají přehled o tom, co se za dva roky změnilo a jaké trendy v oblasti obalů, tisku i reprografie žádá současnost. Zejména pro mladé odborníky je veletrh šancí jak uvidět celý technologický proces na jednom místě.

Již nyní mohou zájemci získat informace o chystaných novinkách vystavovatelů na stránkách www.bvv.cz/embax-print, v části Vystavovatelé, kde je k dispozici i aktuální seznam přihlášených firem.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: