Druhé čtvrtletí také u Corelu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Poptávka práce


Zprávy

Druhé čtvrtletí také u Corelu

2. července 2001, 00.00 | Po Macromedii a Adobe ohlásil výsledky za druhé čtvrtletí 2001 také Corel. Nekoná se žádné velké překvapení, ale je to lepší než se očekávalo.

Corel Corporation oznámil výsledky za druhé čtvrtletí roku 2001, které končilo 31. května 2001. Příjmy za druhé čtvrtletí 2001 poklesly oproti odpovídajícímu čtvrtletí loňského roku z 36,6 na 30,0 milionů USD, ale oproti prvnímu čtvrtletí letošního roku jde o vzestup o 11 % (z 32,5 milionů USD). Peníze v hotovosti, peněžní ekvivalenty a bankovní záruky na konci čtvrtletí činily dokonce 126,2 milionů USD, což na konci loňského druhého čtvrtletí bylo pouze 9,8 mil. USD.

Také čistý zisk zaznamenal obrat. Z -23,6 milionů v loňském druhém čtvtrletí na letošní 2,3 mil. USD. V prvním čtvrtletí byl čistý zisk 534 000 USD, což představovalo 1 cent na akcii, v druhém čtvrtletí 2 centy na akcii.

John Blaine, finanční ředitel Corelu, k tomu dodal: "Jedná se o druhé čtvrtletí po sobě, ve kterém vykazujeme zisk. Pokračujeme v zlepšování finanční pozice Corelu přesunem operací k dlouhodobým cílům s udržitelným růstem, raději než krátkodobým ziskům."

Podle slov CEO Corelu se má zlepšování pokračovat, zejména díky WordPerfect Office 2002, který přijde na trh na podzim, a díky novým grafickým programům. Ty budou podporovat Mac OS X, od čehož si Corel hodně slibuje - bude v podstatě první, pokud nepočítáme FreeHand 10.

Hodnocení
Corelu se opět povedl pěkný kousek - opět se vyhrabal ze ztráty, i když nyní to bylo bez přispění zakladatele. Bude zajímavé sledovat, jak se povede novým produktům na nové platformě. Uživatelé Mac OS neměli Corel příliš v lásce a ukončení vývoje WordPerfectu pro Mac OS přímo přivítali. Na Mac OS X tomu může být jinak, zejména díky produktům Metacreations, které (pokud zůstanou beze změny) mají věrný okruh zájemců.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: