Corel má nové logo - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Poptávka práce


Zprávy

Corel má nové logo

Corel logo

30. ledna 2001, 00.00 | Společnost Corel představila spolu s novou firemní vizí i nové logo. Nebudou uživatelům scházet červené kostičky a ztotožní se s 3D stylizovanou hlavou?

Společně s představením nové firemní strategie (o které jsme nedávno psali ve článku Kam míří Corel?) představila společnost Corel také své nové logo. A že nejde jen o žádnou kosmetickou úpravu, můžete vidět v tomto článku.

Podle tiskové zprávy se Corel rozhodl pro změnu loga především z důvodu podtržení skutečné změny ve firmě, její modernizace. Společnost zvolila nový font i nové barvy. Logo vytvořil Robert Travers, výtvarný ředitel Corelu. Novým motivem v logu je stylizovaná hlava, která má podle Traverse vyjadřovat "rozjímání při vytváření", tedy vnitřního ducha grafika. Okolní klasické corelovské "kostky", nyní v nové modré barvě, pak mají evokovat vnější elementy, které každého tvůrce inspirují.

Staré logo:

Nové logo:

Vnímání nového loga je velmi subjektivní záležitost, čemuž nasvědčují bouřlivé komentáře např. u článku popisující představení nového loga společnosti Autocont. Ostatně změna loga, a zejména u dobře známé nadnárodní firmy, je velmi citlivou záležitostí, ke které musí být velmi podstatný důvod. Corel sice deklaroval změnu své strategie, která však spíše vyzněla jako "Konec experimentů, vracíme se k tomu co umíme nejlépe - Word Perfect a grafické programy". Proč tedy tak radikálně nové logo? Vždyť Corel se více než kdy předtím obrací na stávající uživatele, které plánuje přesvědčit, že upgradem na novou verzi produktu získají další přínos pro svoji práci. Nebudou uživatelé postrádat určitou kontinualitu vývoje ztrátou známých červených kostiček? Nebude na ně nové logo působit příliš futuristicky? Vždyť dominantou loga je 3D stylizace hlavy, ale paradoxně v oblasti 3D grafiky není Corel vůdčí společností.

Nové logo vidíte na obrázku a svůj názor si můžete utvořit sami. Zajímavé je také podívat se na logo v malé velikosti - např. tak, jak je uváděno na stránkách Corelu. V podobné velikosti bude patrně vytištěno na krabicích se softwarem. Zde se podle našeho názoru projevuje jeho až přílišná komplexnost - obrys stylizované hlavy již není příliš rozpoznatelný a dvoubarevné provedení písmene "R" začíná působit přinejmenším zvláštním dojmem. Celkový dojem z nového loga, alespoň v naší redakci, je spíše rozpačitý - jen aby podobným způsobem Corel nepředělal od podlahy svůj software, přeci jen v jednoduchosti je síla a funkčnost a spíše tímto směrem by se Corel měl ubírat.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: